18 Kasım 2016 Cuma

küçük ve orta ölçekli firma kuracak girişimcilerin bilmesi gerekenler

Yazılarımızı yazarken araştırmalarımız sonrası tecrübemizle harmanlayıp  kendimizden bir şeyler katıp siz değerli okurlarımın karşısına çıkıyorum

Küçük ve orta ölçekli bir firma kurmaya karar verdiyseniz benim sitem olan çalışmaya çalışıyoruz tam aradığınız bir site 25 yıldan beri ticaretin içinde olan biri olarak tecrübelerimi ve bilgimi sizlerle paylaşmak beni çok mutlu ediyor.

Bilgi zamanımızın en önemli silahlarından biri onu elde etmek bize bir çok yönden kazanç getirecektir maddiyat dahil. Neleri bilmemiz gerekiyor

Türkiye ekonomisi kayıt dışı bir ekonomi olduğundan bize söylenen enflasyon-büyüme hızı-kişi başına düşen milli gelir gerçeği yansıtmaz  ( prof. Osman Altuğ)

Ekonomik içerikli seminer videolarını seyretmeliyiz  bu konuda gazeteci Emin çapa bu işin üstadıdır 

Ekonomik içerikli kitap dergi vb yayınlar okumalıyız

kişisel gelişim kitapları okunmalı

Satıcılık üzerine ders veren eğitim kurumlarından bütçemiz müsaitse ders almalıyız

Türk ticaret kanununa yabancı kalmamalıyız 

Ekonomik sistemlerin en azından başlığı bilip ülkemizin kapitalist sisteme tabi olduğunu bilmeliyiz
diğer sistemler sosyalizim-kominizim-karma ekonmik sistem



Tavsiye edeceğim kitaplar

1-  Türkiyede kayıt dışı ekonomi,yolsuzluk,siyasetin finansmanı  ( Sadık Kırbaç  2012)
2-   Ekonomi ve politika yazıları  ( izzettin Önder)  
Kapitalizmin bügünün dünden daha hızlı sömürü gücüne ulaştığını yeni dünya düzeninin temelini oluşturan bireyselci ve kismi analiz yerine bütünselci ve toplumsalcı düşünce tarzına geçirmesi gerektiğini söylüyor.
3-   Para Oyunu  (Ramazan Kurtoğlu  2016)  
Bir ülkenin parasının kıymeti o ülke için aşil topugudur .Bir ülkenin parası çöktüğü takdirde parasıyla beraber her şeyi çöker.
4-Nöro Finans   ( Ramazan Kurtoğlu) Abd ordusu 2009 dan itibaren 60 ekonomi ve finans uzmanı rehberliğinde finans savaşı tatbikatı yapıyor.
5-   Kayıt dışı ekonomi  (Ufuk Bakkal 2007)  
     Kayıt dışı ekonomi teorik olarak ele alınmış kara para ile olan ilişkisi ortaya konmuş ve ortaya çıkış nedenlerive ekonomi üzerine yarattığı etkiler  incelenmiştir.
6-   Kayıt dışı Ekonomi ve Türkiye (İbrahim Halil Sugözü  2010)
     Kayıt dışı ekonomi yalnız temenniler ile önlenemez tedavisi psikolojik olmaktan çok çeşitli müdahaleler gerektiren bir hastalıktır.Bu kitap kayıt dışı ekonominin vergi politikalarıyla ne kadar birbirine bağlı olduğunu gösteriyor.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder